Getty Images
      
  De rode peper en kappertjes geven de groente extra smaak.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 6 aardappelen
 - 2 ribkarbonades
 - peper
 - 2 eetlepels vloeibare margarine
 - 2 kleine courgettes
 - 1 kleine rode peper
 - 1 eetlepel olie
 - 5 kerstomaatjes
 - 2 theelepels kappertjes
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  510kcal
          
    Eiwit 
              
  35 gram
          
    Koolhydraten 
              
  40 gram
          
    Vezels 
              
  5 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  5 gram
          
    Zout 
              
  400 milligram
          Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
 - Bestrooi de karbonades met peper en bak ze in de hete margarine in 12 tot 15 minuten gaar en bruin.
 - Was de courgettes en snijd ze in de lengte in vieren. Snijd ze in stukjes van circa 2 centimeter.
 - Verwijder van het gewassen pepertje de pitjes en snijd hem klein.
 - Bak het pepertjes even in de olie.
 - Voeg de courgette en weinig water toe en smoor de groente circa 6 minuten.
 - Was de tomaatjes en snijd ze een keer door.
 - Schep de tomaatjes en de kappertjes door de courgette en warm het geheel goed door.
 
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum