
Getty Images
De rode peper en kappertjes geven de groente extra smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 ribkarbonades
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 kleine courgettes
- 1 kleine rode peper
- 1 eetlepel olie
- 5 kerstomaatjes
- 2 theelepels kappertjes
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
5 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
- Bestrooi de karbonades met peper en bak ze in de hete margarine in 12 tot 15 minuten gaar en bruin.
- Was de courgettes en snijd ze in de lengte in vieren. Snijd ze in stukjes van circa 2 centimeter.
- Verwijder van het gewassen pepertje de pitjes en snijd hem klein.
- Bak het pepertjes even in de olie.
- Voeg de courgette en weinig water toe en smoor de groente circa 6 minuten.
- Was de tomaatjes en snijd ze een keer door.
- Schep de tomaatjes en de kappertjes door de courgette en warm het geheel goed door.
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.