
Getty Images
Vandaag staat op het menu: couscous met aubergine en vegetarische roerbakreepjes. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 kleine ui
- 100 gram kerstomaatjes
- 175-200 gram couscous
- 1 theelepel ras el hanout
- 3 dl groentebouillon
- 150 gram vegetarische roerbakreepjes
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel paprikapoeder
Voedingswaarden
Energie
650kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de aubergine in blokjes, de ui in snippers en halveer de tomaatjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
- Doe de couscous in een kom en meng er de ras el hanout door. Gebruik eventueel paprikapoeder.
- Breng de bouillon aan de kook en schenk de bouillon over de couscous. Roer met een vork alles los en laat de couscous 5 minuten wellen.
- Bak de roerbakreepjes in 1 eetlepel olie bruin.
- Doe de blokjes aubergine bij de ui en roerbak de groente in een paar minuten gaar.
- Bak de gehalveerde tomaatjes kort mee.
- Maak de groente op smaak met het paprikapoeder.
- Meng de groente door de couscous. Schep de roerbakreepjes er op.
Ingrediënten over?
Kerstomaatjes:
Bewaar kerstomaatjes op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen de tomaatjes uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.