Getty Images
Luchtig zomers visje.
Dit is een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.
Ingrediënten
- ¼ bouillontablet
- 150 gram couscous
- 1 limoen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 bosuitje
- 4 takjes platte peterselie
- 200 gram gestoomde makreel
- 2 tomaten
- 2 geroosterde paprika's (pot)
Bereiding
- Breng 2½ dl water met het stukje bouillontablet aan de kook en schenk dit over de couscous. Laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Boen de limoen goed schoon. Rasp wat van de schil af. Pers 1 helft van de limoen uit. Snijd de andere helft in partjes.
- Klop een dressing van het limoensap, de geraspte schil, de olie en wat peper.
- Meng dit met een vork door de couscous.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
- Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
- Meng de bosui en de peterselie door de couscous.
- Verdeel de makreel in stukjes en schep ze door de couscous.
- Maak de tomaten schoon en snijd ze in parten.
- Snijd de paprika’s in repen.
- Garneer de couscous met de parten tomaat, de paprika en de partjes limoen.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Gestoomde makreel:
Gestoomde makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gestoomde vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gestoomde makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte gestoomde makreel.
Eet gestoomde makreel op brood of bij de warme maaltijd met wat augurkjes of kappertjes.
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | ||
| Energie | 655 kcal | |
| Eiwit | 30 gram | |
| Koolhydraten | 55 gram | |
| Vet | 30 gram | |
| Verzadigd vet | 6 gram | |
| Vezels | 7 gram | |
Bron
- Voedingscentrum