Couscoussalade met paprika en geitenkaas

Getty Images

Dit kleurrijke couscousrecept tovert een glimlach op je gezicht.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren couscous
  • 250 ml groentebouillon met minder zout
  • 2 eieren
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 2 gegrilde paprika's (koeling, zonder zout)
  • (ijsberg) sla
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • Citroensap of azijn
  • 50 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Doe de couscous in een schaal. 
  2. Breng de groentebouillon aan de kook. 
  3. Schenk de bouillon over de couscous en roer met een vork. Laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze afkoelen.
  5. Was de tomaatjes en halveer ze. 
  6. Snijd de paprika’s in reepjes.
  7. Meng de groente door de couscous en laat het afkoelen.
  8. Rol bladen sla op en snijd ze in reepjes. Meng de sla door de couscous. 
  9. Maak de salade op smaak met de olie en wat citroensap of azijn.
  10. Pel de eieren, snijd ze in parten en leg ze op de couscous.
  11. Verkruimel de geitenkaas er over.

Menusuggestie

Strooi er eventueel 25 gram pijnboompitten of gehakte walnoten over. 
 
Hiervoor heb je nodig...
  • 25 gram pijnboompitten 

Ingrediënten over?

Gegrilde paprika: bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast.
Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s op brood of in een salade

Voedingswaarden

Energie 
605kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
90 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum