Couscousschotel met groente

Getty Images

Een heerlijk Marokkaans gerecht, eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 1 kleine courgette
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 150 gram tofu
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 dl groentebouillon
  • 200 gram couscous
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de paprika’s en de courgette in blokjes, de ui in snippers en de tomaten in stukjes.
  3. Snijd de tofu in kleine blokjes.
  4. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
  5. Bak de tofu kort mee.
  6. Voeg de rest van de groente toe en smoor de groente enkele minuten.
  7. Verwarm in een andere pan de rest van de olie en fruit hierin de specerijen tot ze gaan geuren.
  8. Breng de bouillon aan de kook.
  9. Voeg de couscous toe aan de specerijen en schenk de bouillon er bij.
  10. Roer met een vork de korrels los en laat de couscous met een deksel op de pan 5 minuten wellen.
  11. Voeg de groente en de tofu toe en warm het geheel goed door.
  12. Maak de couscous op smaak met peper en kleingesneden koriander.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Voedingswaarden

Energie 
590kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum