Fajita’s met vleesreepjes, groente en kidneybonen

Getty Images

Dit recept bevat veel Ingrediënten uit de schijf van vijf. Namelijk vlees, groente en bonen. Met dit hoofdgerecht voor twee personen zet u een culinair hoogstandje op tafel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • Citroensap
  • (gerookt) paprikapoeder
  • 100 gram varkenspoelet
  • ½ komkommer
  • 1 dl halfvolle yoghurt
  • Mespunt gemalen komijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 (rode) ui
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 1 eetlepel olie
  • 4 meergranen tortilla's

Bereiding

  1. Meng wat citroensap, gerookt paprikapoeder en peper door het varkenspoelet en zet dit 20 minuten afgedekt in de koelkast.
  2. Was de komkommer en rasp hem. Druk er wat vocht uit.
  3. Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en maak dit op smaak met 1 uitgeperst teentje knoflook, wat peper en gemalen komijn.
  4. Maak de groente schoon. Snijd het andere teentje knoflook en de ui in snippers, de paprika en de tomaten in blokjes.
  5. Laat de kidneybonen uitlekken.
  6. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
  7. Bak de ui en de knoflook even mee. Voeg de paprika en tomaten toe en stoof dit een paar minuten.
  8. Meng er de kidneybonen door en warm het geheel goed door
  9. Verwarm de tortilla’s in de magnetron en vul ze met het mengsel en een schepje van de komkommer-yoghurtsaus.

Ingrediënten over?

Komkommer: het verpakken van komkommer in folie voorkomt uitdroging. Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur maximaal 2 weken. Een aangesneden komkommer moet wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie.

Voedingswaarden

Energie 
565kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1420 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum