
Getty Images
Dit recept bevat veel Ingrediënten uit de schijf van vijf. Namelijk vlees, groente en bonen. Met dit hoofdgerecht voor twee personen zet u een culinair hoogstandje op tafel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- Citroensap
- (gerookt) paprikapoeder
- 100 gram varkenspoelet
- ½ komkommer
- 1 dl halfvolle yoghurt
- Mespunt gemalen komijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 (rode) ui
- 1 paprika
- 2 tomaten
- 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
- 1 eetlepel olie
- 4 meergranen tortilla's
Voedingswaarden
Energie
565kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1420 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Meng wat citroensap, gerookt paprikapoeder en peper door het varkenspoelet en zet dit 20 minuten afgedekt in de koelkast.
- Was de komkommer en rasp hem. Druk er wat vocht uit.
- Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en maak dit op smaak met 1 uitgeperst teentje knoflook, wat peper en gemalen komijn.
- Maak de groente schoon. Snijd het andere teentje knoflook en de ui in snippers, de paprika en de tomaten in blokjes.
- Laat de kidneybonen uitlekken.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
- Bak de ui en de knoflook even mee. Voeg de paprika en tomaten toe en stoof dit een paar minuten.
- Meng er de kidneybonen door en warm het geheel goed door
- Verwarm de tortilla’s in de magnetron en vul ze met het mengsel en een schepje van de komkommer-yoghurtsaus.
Ingrediënten over?
Komkommer: het verpakken van komkommer in folie voorkomt uitdroging. Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur maximaal 2 weken. Een aangesneden komkommer moet wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie.