Getty Images
      
  Gebruik kwark in je beslag en je hartige taart steelt de show.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 600 gram uien
 - 1 teentje knoflook
 - 2 eetlepels olijfolie
 - Provençaalse kruiden
 - 200 gram volkorenmeel
 - ½ zakje bakpoeder
 - 200 gram magere kwark
 - 5 ansjovisfilets (blikje)
 - 1 eetlepel pijnboompitten
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  655kcal
          
    Eiwit 
              
  25 gram
          
    Koolhydraten 
              
  90 gram
          
    Vezels 
              
  20 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  1700 milligram
          Bereiding
- Pel de uien en snijd ze in ringen.
 - Pel het teentje knoflook en snijd hem klein.
 - Fruit de uien en de knoflook in de olie op klein vuur zacht.
 - Voeg 2 theelepels Provençaalse kruiden en wat peper toe.
 - Warm de oven voor op 175° C.
 - Meng het meel met het bakpoeder.
 - Kneed in de keukenmachine of met de hand het met de kwark en 1 eetlepel Provençaalse kruiden tot een soepel deeg.
 - Druk ¾ van het deeg in een ingevette ronde vorm en schep het uienmengsel erop.
 - Verdeel de ansjovisfilets er over.
 - Strooi de pijnboompitten er over.
 - Rol de rest van het deeg uit en snijd het in repen.
 - Leg de deegrepen op de uien.
 - Bak de taart in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.
 
Menusuggestie
Lekker met komkommersalade.
Hiervoor heb je nodig...
- ½ komkommer
 - 1 bosuitje
 - azijn
 
Ingrediënten over?
Kwark: gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast. Kwark is ook heerlijk op brood met verse kruiden of wat fruit.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum