
Getty Images
Gebruik kwark in je beslag en je hartige taart steelt de show.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram uien
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- Provençaalse kruiden
- 200 gram volkorenmeel
- ½ zakje bakpoeder
- 200 gram magere kwark
- 5 ansjovisfilets (blikje)
- 1 eetlepel pijnboompitten
Voedingswaarden
Energie
655kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
90 gram
Vezels
20 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1700 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Pel de uien en snijd ze in ringen.
- Pel het teentje knoflook en snijd hem klein.
- Fruit de uien en de knoflook in de olie op klein vuur zacht.
- Voeg 2 theelepels Provençaalse kruiden en wat peper toe.
- Warm de oven voor op 175° C.
- Meng het meel met het bakpoeder.
- Kneed in de keukenmachine of met de hand het met de kwark en 1 eetlepel Provençaalse kruiden tot een soepel deeg.
- Druk ¾ van het deeg in een ingevette ronde vorm en schep het uienmengsel erop.
- Verdeel de ansjovisfilets er over.
- Strooi de pijnboompitten er over.
- Rol de rest van het deeg uit en snijd het in repen.
- Leg de deegrepen op de uien.
- Bak de taart in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.
Menusuggestie
Lekker met komkommersalade.
Hiervoor heb je nodig...
- ½ komkommer
- 1 bosuitje
- azijn
Ingrediënten over?
Kwark: gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast. Kwark is ook heerlijk op brood met verse kruiden of wat fruit.