
Getty Images
De komkommersalsa maakt dit gerecht lekker fris.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 enkele kipfilets
- ½ komkommer
- 1 sinaasappel
- ½ rode peper
- Koriander
Voedingswaarden
Energie
420kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
9 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Bestrooi de kipfilets met peper.
- Gril de kip onder een hete grill, op de barbecue of in een grillpan in 20 minuten gaar en bruin.
- Was de komkommer en rasp hem grof.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil af. Pers een halve sinaasappel uit en snijd de andere helft in stukjes.
- Snijd het stukje peper klein.
- Was de koriander en snijd het kruid klein.
- Roer wat geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de stukjes sinaasappel, de peper en de koriander door de komkommer.
- Geef de salsa bij de kip.
Menusuggestie
Lekker met gestoofde venkel en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- Gestoofde venkel
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Ingrediënten over?
Komkommer:
Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.