 
Getty Images
      
  Zachte smaken. Lekker met snijbonen en aardappelpuree.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 1 halve avocado
- Citroensap
- Stukje bosui
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 2 moten zalm
Voedingswaarden
    Energie 
              
  300kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  2 gram
          
    Vezels 
              
  2 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  290 milligram
          Bereiding
- Neem het vruchtvlees van de avocado uit de schil.
- Snijd de avocado in kleine blokjes en druppel er wat citroensap over.
- Roer er wat fijngeknipte bosui en de yoghurt door.
- Warm de grill of barbecue voor.
- Bestrooi de zalm met peper en gril de vis in 6-8 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
- Garneer de vis met avocadosalsa.
Menusuggestie
Lekker met snijbonen en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
	400 gram snijbonen
	6 opscheplepels aardappelpuree
Ingrediënten over?
Avocado: bewaar een halve avocado met de pit er in. Druppel een beetje citroensap op het snijvlak. Bewaar de helft afgedekt met plastic in de koelkast. Pureer een rest avocado met een lepel yoghurt of wat citroensap en peper en besmeer hiermee een boterham.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
