 
Getty Images
      
  Een gehaktschotel als hoofdgerecht, laat het u smaken!
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 2 bosuitjes
- 1 tomaat
- 200 gram mager rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels halfvolle melk
- 1 volkorenbeschuit
Voedingswaarden
    Energie 
              
  345kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  9 gram
          
    Vezels 
              
  2 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  6 gram
          
    Zout 
              
  570 milligram
          Bereiding
- Warm de oven voor op 180 °C.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Was de tomaat en pureer hem in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Maak het gehakt aan met de bosuitjes, de uitgeperste knoflook, de gepureerde tomaat, peper, de melk en de fijngemaakte beschuit.
- Druk het gehakt in een kleine ovenvaste schaal.
- Laat het gehakt in de hete oven in ca. 40 minuten gaar en bruin worden.
Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en aardappelpuree.
		 
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Ingrediënten over?
Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
