Gekarameliseerde tomaatjes met witte bonenpuree en paddenstoelen

Getty Images

Alles uit de (voorraad)kast

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram paddenstoelen (bijv. kastanjechampignons, oesterzwammen)
  • 400 gram kerstomaatjes
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine pot of blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • Tijm
  • Citroensap
  • 1 eetlepel poedersuiker

Bereiding

  1. Maak de sjalotjes en de knoflook schoon en snijd het klein.
  2. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in vieren of repen.
  3. Maak de tomaatjes schoon en halveer ze horizontaal.
  4. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Zet dit apart.
  5. Fruit 1 sjalotje en de knoflook in 2 eetlepels van de olie zacht.
  6. Laat de witte bonen uitlekken.
  7. Pureer de witte bonen met de gefruite sjalot en knoflook met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
  8. Doe de bonenpuree met een paar lepels water en wat tijm in een pannetje en verwarm het zacht. Maak de puree op smaak met peper en wat citroensap.
  9. Verwarm de grill boven in de oven.
  10. Plaats de tomaatjes met de snijkant naar boven in een ovenvaste schaal. Strooi de poedersuiker er over. Laat de tomaatjes onder de hete grill in 2-3 minuten karameliseren.
  11. Bak de andere sjalot en de paddenstoelen in de rest van de olie op hoog vuur. Maak dit op smaak met wat peper, tijm en strooi er het sesamzaad over.
  12. Verdeel de bonenpuree over 2 borden en schep de tomaatjes er op. Leg de paddenstoelen er naast.

Voedingswaarden

Energie 
430kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum