Getty Images
      
  Voor de variatie
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
 - 1 rode peper
 - 2 eetlepels (rijst)azijn
 - 2 eetlepels ketjap manis
 - 1 teentje knoflook
 - 200 gram tempé
 - 1 kleine spitskool
 - 1 eetlepel sesamzaad
 - 1 eetlepel olie
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  465kcal
          
    Eiwit 
              
  20 gram
          
    Koolhydraten 
              
  50 gram
          
    Vezels 
              
  15 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  900 milligram
          Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het fijn. Was de rode peper. Snijd daarvan ¼ met de zaadjes heel fijn. Verwijder van de rest van de peper de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in reepjes.
 - Meng de fijngesneden peper met de gember, de azijn en de ketjap manis en pers het teentje knoflook er boven uit.
 - Snijd de tempé in blokjes en schep de marinade er door. Laat de tempé afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
 - Maak de spitskool schoon en snijd hem in repen. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
 - Bak de tempé in de hete olie bruin. Voeg de spitskool en de reepjes rode peper kort mee. Voeg de marinade en wat water toe en stoof de groente in 5 minuten gaar. Strooi het sesamzaad er over.
 
Menusuggestie
Lekker met aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
- 6 kleine aardappelen
 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum