Geroerbakte kalkoen met spitskool en gember

Getty Images

Lekker met zilvervliesrijst. Breng op smaak met peper.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel olie
  • Mespuntje sambal
  • 1 theelepel citroensap
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 500 gram spitskool
  • 1 gele paprika
  • 1 bolletje gember
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  2. Maak een marinade van de gemberwortel, de olie, de ketjap, de sambal en het citroensap.
  3. Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Marineer het vlees 1 uur afgedekt in de koelkast in het mengsel.
  4. Maak de spitskool schoon en snijd de spitskool in repen.
  5. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  6. Snijd het gemberbolletje klein.
  7. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de kalkoen in enkele minuten bruin. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  8. Voeg de paprika, de spitskool en de gember toe en roerbak het gerecht in 8 minuten verder gaar. Maak het gerecht op smaak met wat peper.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram zilvervliesrijst

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van ketjap raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gemberwortel: koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
265kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum