
Getty Images
Heerlijk met een karbonade of ander stuk vlees.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15
Ingrediënten
- een halve granaatappel
- 500 gram witlof
- 1 kleine appel
- 1/2 eetlepel olie
- 1/2 theelepel cajunkruiden
Voedingswaarden
Energie
110kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
4 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
20 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
Bereiding
- Klop met een lepel de pitjes uit de halve granaatappel en verwijder de witte vliesjes.
- Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in 6 parten.
- Was de appel en snijd hem in blokjes.
- Verwarm de olie in een hapjespan of wok en roerbak hierin het witlof in enkele minuten gaar.
- Bak de laatste minuut de blokjes appel mee.
- Maak het op smaak met de cajunkruiden en strooi er de granaatappelpitjes over.
Menusuggestie
Lekker met karbonade en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ribkarbonades
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Granaatappel: bewaar granaatappels buiten de koelkast op een droge plek. Gebruik de rest van de granaatappelpitjes in de yoghurt of vanillevla. Ook lekker op een geroosterde boterham met een beetje hüttenkäse.