Getty Images
      
  Een recept met kip om heerlijk van te smullen.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
 - ½ rode peper
 - 1 eetlepel citroensap
 - 1 eetlepel olie
 - 200 gram kippendijfilet
 - 1 dunne prei
 - 150 gram diepvries doperwtjes
 - ½ eetlepel sesamzaad
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  610kcal
          
    Eiwit 
              
  35 gram
          
    Koolhydraten 
              
  85 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  10 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  200 milligram
          Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het.
 - Wrijf het stukje peper zonder de pitjes fijn. Meng er de gember, het citroensap en de olie door.
 - Snijd de kip in repen en schep het mengsel er door. Laat de kip afgedekt 10 minuten in de koelkast marineren.
 - Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
 - Leg de prei in een stoommandje of zeef en schik de kip er op.
 - Breng in een pan water aan de kook en plaats het stoommandje of de zeef er op. Stoom de kip met de prei 10 minuten.
 - Voeg de doperwtjes toe en stoom het geheel in nog eens 5 minuten verder gaar.
 - Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin en strooi het over de kip met groente.
 
Menusuggestie
Lekker met een wortelsalade en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- Wortelsalade
 - 150 gram zilvervliesrijst
 
Ingrediënten over?
Peper:
Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen in de koelkast. Lekker in een soep of door een koolsalade.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum