 
Getty Images
      
  Stevig oerhollands stoofgerecht.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 200 gram koolraap
- 1 kleine winterwortel
- 1 prei
- 2 vleestomaten
- 1 eetlepel olie
- 1 laurierblad
- 1 theelepel provençaalse kruiden
- 200 gram mager rundergehakt
- Gehaktkruiden zonder zout
- 1 volkoren beschuit
Voedingswaarden
    Energie 
              
  325kcal
          
    Eiwit 
              
  25 gram
          
    Koolhydraten 
              
  15 gram
          
    Vezels 
              
  7 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  6 gram
          
    Zout 
              
  0 milligram
          Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de koolraap in blokjes, de wortel in plakken, de prei in ringen en de tomaten in stukjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de prei.
- Voeg de rest van de groente toe met 150 ml water, het laurierblad en de Provençaalse kruiden. Stoof de groente 10 minuten.
- Maak het gehakt aan met kruiden en de fijngemaakte beschuit. Vorm er kleine balletjes van.
- Schep de gehaktballetjes door de groente en stoof het geheel in nog 10 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Prei: bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
