
Getty Images
Vegalicious. Heerlijke combinatie van groenten!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 100 gram wortelen
- 4 stengels bleekselderij
- 1 prei
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- Ca. ½ eetlepel paprikapoeder
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 400 gram)
- 2 theelepels karwijzaad (kummel)
Voedingswaarden
Energie
395kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
20 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1110 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de groente schoon. Halveer de wortelen en snijd ze in stukken. Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
- Verwarm de olie in een tajine of braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook met het paprikapoeder heel zacht.
- Voeg de tomatenblokjes en de rest van de groente toe en smoor dit in ca. 10 minuten gaar.
- Spoel de kikkererwten in een zeef af en meng ze door de groente. Warm het goed door.
- Strooi er het karwijzaad over.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik: Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.