Hasselback

Getty Images

Vandaag staat op het menu: hasselback. Ook lekker met een gegrilde biefstuk en venkel. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 400 gram middelgrote vastkokende aardappelen
  • Takjes verse tijm en oregano of 1 theelepel gedroogde provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels (olijf)olie

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Boen de aardappelen goed schoon.
  3. Snijd de aardappelen om de halve centimeter diep in en leg ze in een ovenvaste schaal. Steek in de inkepingen een takje tijm of oregano of strooi er wat gedroogde kruiden in.
  4. Druppel de olie over de aardappelen.
  5. Bak de aardappelen in de hete oven in 1 uur gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met een gegrilde biefstuk en venkel.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 biefstukjes
  • 400 gram venkel

Voedingswaarden

Energie 
235kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum