Hoe maak je Griekse tomatensaus?

De lekkerste tomatensaus maak je heel eenvoudig zelf

griekse tomatensaus
Puurgezond

De lekkerste tomatensaus maak je zelf! En dat is helemaal niet moeilijk met dit eenvoudige recept staat hij ook bij jou thuis snel op tafel.

Aantal personen 
4
Voorbereidingstijd 
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote teen knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 eetlepel rode wijnazijn (of rode wijn als je die open hebt staan)
  • 150 gram zwarte olijven
  • Verse koriander
  • Feta

Bereiding

  • Pel en snipper knoflook en ui.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui en de knoflook zachtjes zodat het heerlijk begint te ruiken.
  • Voeg de oregano, komijn en kaneel toe en bak dit een paar seconden mee.
  • Voeg nu de gepelde tomaten toe en laat ze op een laag vuur meepruttelen.
  • Voeg de wijnazijn toe en snij de olijven in plakjes. Voeg de olijven toe en laat de tomaten minimaal 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Serveer de saus bij zilvervliesrijst of bulgur met fijngeknipte koriander en verbrokkel de feta erover.

Dit is een recept van PuurGezond.

Auteur