Indiase pompoencurry met kikkererwten

Getty Images

Deze vegetarische pompoencurry voor 2 personen heeft een bereidingstijd van 30+ minuten.

Ingrediënten


  • Stuk pompoen (ca. 500 gram)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel olie
  • Ca. 1 eetlepel currypasta (pot)
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 klein blik kidneybonen
  • ½ dl kokosmelk
  • 6 takjes koriander

Bereiding

  1. Schil het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Maak de ui, de knoflook en de paprika schoon.
  3. Snijd de ui en knoflook in snippers en de paprika in repen.
  4. Verhit de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de currypasta zacht.
  5. Voeg de pompoen toe met de bouillon en stoof de pompoen 10 minuten.
  6. Voeg de paprika, de uitgelekte kidneybonen en de kokosmelk toe en warm dit een paar minuten mee.
  7. Maak het op smaak met kleingesneden koriander.

Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...

    6 opscheplepels zilvervliesrijst

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
    Recept   Menu
Energie   270 kcal   465 kcal
Eiwit   10 gram   15 gram
Koolhydraten   25 gram   65 gram
Vet   10 gram   15 gram
Verzadigd vet   5 gram   5 gram
Vezels   15 gram   15 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum