
Getty Images
Een goed vullend Iers gerecht. Lekker voor op een koude winteravond. Geschikt voor twee personen. Enjoy!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 250 gram riblap
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 1 dl bruin (guinness) bier
- 1 dl bouillon
- 400 gram aardappelen
- 400 gram winterwortels
- Tijm
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
- Snijd het vlees in blokjes.
- Bak het vlees in de hete margarine bruin. Strooi er peper en een beetje zout over.
- Bak de uien kort mee.
- Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze toe aan het vlees.
- Giet het bier en de bouillon er bij. Stoof het vlees met een deksel op de pan 2 uur op klein vuur.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Maak de winterwortels schoon en snijd ze in plakken.
- Doe de aardappelen en de plakken wortel in de pan en stoof het geheel in nog 20 minuten verder gaar.
- Maak op smaak met wat tijm. Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagel.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.