Getty Images
Lekker en gemakkelijk op tafel!
Kaneelkip uit de oven
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- Hoofdgerecht
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Ingrediënten
- 2 kippenbouten
- Citroensap
- Kaneel
- Olie
Bereiding
- Verwijder van de kip het vel en bestrooi het vlees met peper en een beetje zout.
- Druppel wat citroensap over de kip en laat dit afgedekt in de koelkast 1 uur intrekken.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Bestuif de kip aan alle kanten met kaneel en leg de bouten in een ovenvaste schaal.
- Druppel er wat olie over.
- Bak de kip in het midden van de hete oven in 50 minuten gaar en bruin. Bedruip de kip af en toe eventueel met wat olie.
| Voedingswaarden per persoon | ||||
| Recept | Menu | |||
| Energie | 320 kcal | 655 kcal | ||
| Eiwit | 25 gram | 40 gram | ||
| Koolhydraten | 0 gram | 60 gram | ||
| Vet | 25 gram | 25 gram | ||
| Verzadigd vet | 7 gram | 7 gram | ||
| Vezels | 0 gram | 10 gram | ||
Bron
- Voedingscentrum