Getty Images
      
  Bourgondisch genieten.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30 minuten
          Ingrediënten
- 2 kippenbouten
 - 1 teentje knoflook
 - Tijm
 - 1 eetlepel olie
 - 400 gram kleine aardappelen
 - 2 sjalotjes
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  515kcal
          
    Eiwit 
              
  50 gram
          
    Koolhydraten 
              
  35 gram
          
    Vezels 
              
  4 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  6 gram
          
    Zout 
              
  390 milligram
          Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
 - Neem het vel van de kip en bestrooi het vlees met peper.
 - Leg de bouten in een ovenvaste schaal en laat de kip 20 minuten in de hete oven bakken.
 - Boen de aardappelen schoon en snijd ze in tweeën of vieren.
 - Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom en voeg peper, royaal tijm en de olie toe. Schep hier de aardappelparten door.
 - Schik de aardappelen om de kippenbouten en laat het geheel nog 20 minuten bakken.
 - Maak de sjalotten schoon en snijd ze in parten.
 - Strooi de partjes sjalot over de aardappelen en laat het geheel nog 10 minuten bakken.
 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum