
Getty Images
Een lekker visje! Genieten van zalm en linzen. Dit hoofdgerecht is geschikt voor twee personen. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram bruine linzen
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- Tijm
- 1 eetlepel olie
- 200 gram zalmfilet
- 1 komkommer
- 1 dl halfvolle yoghurt
- 1 paprika
- 1 kleine winterwortel
Voedingswaarden
Energie
645kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
20 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Was de linzen en kook ze in 20-40 minuten gaar.
- Pers het teentje knoflook uit.
- Pers de citroen uit.
- Meng ca. 1 eetlepel citroensap, de knoflook, royaal tijm, peper en de olie en schep dit door de gare linzen.
- Bestrijk de zalm met wat citroensap en laat dit even staan.
- Was de komkommer en rasp ¼ grof.
- Roer de geraspte komkommer door de yoghurt en maak de saus op smaak met peper.
- Warm de grill voor en gril de zalm in 6-8 minuten gaar en bruin.
- Maak van de rest van de komkommer met reepjes paprika en geraspte wortel een salade.
- Maak de salade op smaak met peper en citroensap.
- Leg de zalm op de linzen. Geef de salade en de yoghurtsaus er bij.