 
Getty Images
      
  Makkelijk en voedzaam. Ook lekker met broccoli.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 250 gram rode linzen
- 1 ui
- ½ spaanse peper
- 1 theelepel kerrie
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels kokosmelk
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
Voedingswaarden
    Energie 
              
  415kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  40 gram
          
    Vezels 
              
  20 gram
          
    Vet 
              
  10 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  0 milligram
          Bereiding
- Was de linzen en kook ze in water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Verwijder van het pepertje de pitjes een snijd het pepertje klein.
- Fruit de ui met de kerrie in de olie. Voeg de stukjes peper, de kokosmelk en de tomatenblokjes met het vocht toe en laat de saus 10 minuten koken.
- Schep de linzen er door.
Menusuggestie
Lekker met broccoli.
	
	Hiervoor heb je nodig...
- 500 gram broccoli
Ingrediënten over?
Spaanse peper: bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
