 
Getty Images
      
  Met volkoren noedels extra smaakvol.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 200 gram volkoren noedels
- 1 prei
- 1 paprika
- 100 gram taugé
- 200 gram (kastanje)champignons
- 200 gram kalkoenfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 2 eetlepels ketjap manis
Voedingswaarden
    Energie 
              
  580kcal
          
    Eiwit 
              
  45 gram
          
    Koolhydraten 
              
  80 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  9 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  1 gram
          
    Zout 
              
  1000 milligram
          Bereiding
- Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in repen.
- Was de taugé en laat de groente uitlekken.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Snijd de kalkoen in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de kalkoen in 5 minuten gaar en bruin.
- Roerbak de prei en de paprika enkele minuten mee.
- Voeg de champignons toe en roerbak ze even mee.
- Schep de uitgelekte noedels en de taugé er door en warm het gerecht goed door.
- Maak op smaak met het gemberpoeder en de ketjap.
Ingrediënten over?
Taugé: taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
