
Getty Images
Een goed gevulde maaltijdsoep. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 500 gram tomaten
- 1 (rode) ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/3 groentebouillontablet
- 1 gedroogd pepertje
- 1 kleine pot of klein blik witte (grote) bonen
- 4 takjes peterselie
Voedingswaarden
Energie
295kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2690 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Kruis met een scherp mes de tomaten in. Leg de tomaten kort in kokend water. Trek het vel van de tomaten en snijd ze in stukken.
- Maak de rest van de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de paprika in blokjes.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie. Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg de rest van de groente, het paprikapoeder, 4 dl water en het stuk bouillontablet toe.
- Breng dit aan de kook en verkruimel het pepertje er boven. Kook de soep 10 minuten.
- Roer er de uitgelekte witte bonen door en laat de soep nog even koken. Strooi er kleingesneden peterselie over.
Menusuggestie
Lekker met een volkorenbolletje.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 volkoren bolletjes
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.