Pangasius met olijven

Getty Images

Een eenvoudig mediterraans gerecht, eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 stukken pangasius
  • 1 eetlepel citroensap
  • 10 zwarte olijven
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Wrijf de vis in met wat citroensap en strooi er peper over.
  2. Snijd de olijven in stukjes.
  3. Verwarm de margarine en bak hierin de vis aan beide kanten bruin en gaar. Bak de stukjes olijf kort mee.
  4. Strooi er de klein geknipte basilicum over.

Menusuggestie

Lekker met snijbonen en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  •     400 gram snijbonen
  •     6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
200kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
1 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum