
Getty Images
Een pastagerecht met groente en vis.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 3 rode paprika's
- 3 eetlepels (olijf)olie
- 1 - 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels italiaanse kruiden
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 150-200 gram volkoren spaghetti
- 1 kleine courgette
- 200 gram pangasiusfilet
Voedingswaarden
Energie
630kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de ui en de paprika’s schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika’s in blokjes.
- Verhit 1 eetlepel van de olie in een pan en bak hierin de ui en paprika 3 - 4 minuten.
- Voeg het paprikapoeder, de Italiaanse kruiden en de tomatenblokjes toe en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes sudderen.
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak.
- Was de courgette en schaaf hem met een (kaas)schaaf schuin in plakken. Bestrijk de plakken courgette dun met olie en bak ze in een hete grillpan 4 - 6 minuten tot ze mooi bruine strepen hebben, keer ze halverwege.
- Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper. Bak de vis in de rest van de olie in 5 minuten gaar en bruin.
- Pureer het paprikamengsel met een staafmixer tot een saus.
- Giet de spaghetti af en roer de pasta door de saus. Leg de plakjes courgette en blokjes vis erop.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.