Pasta met Italiaanse balletjes

Getty Images

Deze Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus maak je lekker zelf.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram tartaar of mager rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 theelepel oregano
  • 1 laurierblad
  • ½ struik bleekselderij
  • 150 a 200 gram volkoren fusilli of penne
  • peper

Bereiding

  1. Maak het tartaar aan met een beetje kleingesneden ui, 1 uitgeperst teentje knoflook en peper. Vorm er kleine gehaktballetjes van en laat ze afgedekt in de koelkast een half uur opstijven.
  2. Snijd de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein.
  3. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  4. Voeg de tomatenblokjes, de oregano, het laurierblad en wat peper toe en laat dit 10 minuten sudderen.
  5. Meng de gehaktballetjes door de saus en laat dit nog 15 minuten koken.
  6. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes. Kook de bleekselderij in weinig water in 8 minuten gaar.
  7. Kook de fusilli in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Roer 3 eetlepels kookvocht van de fusilli door de saus. Verwijder het laurierblad.
  9. Geef de saus en de bleekselderij bij de fusilli.

Voedingswaarden

Energie 
545kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
400 milligram
Auteur