Pastasalade met ansjovis

Getty Images

Deze frisse salade met ansjovis zet je in een handomdraai op tafel!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren pasta, bijv. kleine penne of schelpjes
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfiletjes (blikje)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Ca. 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • Oregano
  • 2 geroosterde paprika's (pot)
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 gele paprika
  • 12 olijven

Bereiding

  • Kook de pasta in ruim water net gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  • Snijd de ansjovisfiletjes in stukjes.
  • Fruit de ui, de knoflook en de stukjes ansjovis zacht in de olie.
  • Voeg de azijn en de honing toe met 1 eetlepel water en wat oregano en laat dit afkoelen.
  • Snijd de geroosterde paprika’s in stukjes.
  • Was de kerstomaatjes en de gele paprika onder stromend water.
  • Snijd de steelaanzet, zaadlijsten en pitjes uit de paprika. Snijd de paprika in blokjes of reepjes.
  • Halveer de kerstomaatjes.
  • Snijd de olijven in stukjes.
  • Laat de pasta goed uitlekken en meng er het uimengsel, de groente en de olijven door.
  • Maak de salade op smaak met peper.

Menusuggestie

Lekker met reepjes gebakken kipfilet.

Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Voedingswaarden

Energie 
405kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Voedingscentrum