Penne met aubergine, paprika en zwarte boontjes

Getty Images

Zwarte boontjes hebben een vleesachtige textuur en ze lijken qua smaak een beetje op champignons.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 aubergines
  • 1 groene paprika
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • Tijm
  • 150-200 gram volkoren penne
  • 1 klein blikje zwarte boontjes
  • ½ citroen

Bereiding

  1. Snijd of knip het ontbijtspek in smalle reepjes. Bak het spek in de olie zacht bruin en krokant.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de aubergine en de paprika in blokjes en halveer de tomaatjes.
  3. Bak de blokjes aubergine al omscheppend mee met het spek.
  4. Pers er het teentje knoflook boven uit.
  5. Voeg de rest van de groente, wat tijm en peper toe en smoor de groente in 10 minuten gaar.
  6. Kook intussen de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Laat de zwarte boontjes uitlekken, spoel ze af en meng ze door de groente.
  8. Laat de penne uitlekken en schep de pasta door de groentesaus.
  9. Maak het op smaak met wat geraspte citroenschil en een beetje citroensap.

Ingrediënten over?

Ontbijtspek: bewaar ontbijtspek afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
525kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum