Getty Images
      
  Weinig tijd? Deze pasta staat in een handomdraai op tafel.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 150-200 gram volkorenpasta
 - 1 blikje tonijn op water (uitlekgewicht ca. 140 gram)
 - 1 eetlepel olie
 - 250 gram italiaanse roerbakmix
 - ½ blik tomatenblokjes zonder zout
 - 1 theelepel provençaals kruiden
 - 1 theelepel kappertjes
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  485kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  65 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  9 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  1 gram
          
    Zout 
              
  900 milligram
          Bereiding
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 - Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
 - Verwarm de olie in een braadpan en roerbak hierin de groente enkele minuten.
 - Voeg de blokjes tomaat, wat peper en de Provençaalse kruiden toe en warm het even mee.
 - Laat de gare pasta uitlekken en schep de pasta door de groente.
 - Voeg de tonijn en de kappertjes toe en warm het gerecht goed door.
 
Ingrediënten over?
Kappertjes: gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Kappertjes zijn ook lekker in een salade en op brood met plakjes tomaat, komkommer of radijs.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum