 
Getty Images
      
  Een heerlijk gerecht met rijst en verse kruiden.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 300 ml groentebouillon met minder zout
- 2 eetlepels citroensap
- Mespunt saffraandraadjes
- 1 ui
- 1 vleestomaat
- 3 kardemompeultjes
- 1 eetlepel olie
- ½ kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 150-200 gram zilvervliesrijst
Voedingswaarden
    Energie 
              
  410kcal
          
    Eiwit 
              
  8 gram
          
    Koolhydraten 
              
  70 gram
          
    Vezels 
              
  5 gram
          
    Vet 
              
  8 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  1 gram
          
    Zout 
              
  150 milligram
          Bereiding
- Breng de bouillon met 1 eetlepel citroensap tegen de kook aan en laat hierin de draadjes saffraan een paar minuten trekken.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Plet de kardemompeulen met een houten lepel.
- Verwarm de olie en fruit hierin de kardemom, kaneel en kruidnagels tot het gaat geuren. Voeg de ui toe en fruit deze mee.
- Voeg de blokjes tomaat en de rijst toe en roer tot alle rijst gemengd is met de olie.
- Giet de bouillon er bij en kook de rijst 15 minuten.
- Neem de pan van het vuur en laat de rijst nog 10 minuten staan. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
Menusuggestie
Lekker met een varkensschnitzel en sperzieboontjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 400 gram sperziebonen
Extra informatie
Allergie info:
		Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
