Pittige paksoi met tempé en zilvervliesrijst

Getty Images

Lekker marineren.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram tempé
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 grote ui
  • 1 paksoi
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding

  • Snijd de tempé in blokjes.
  • Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
  • Maak de peper schoon. Snijd 1 helft in dunne ringen en houd apart en snijd de andere helft heel fijn.
  • Maak van de knoflook met de fijngesneden peper en het citroensap een marinade en schep dit door de tempé. Laat het minimaal 20 minuten op een koele plaats marineren.
  • Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen.
  • Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de tempé bruin. 
  • Voeg de helft van de ui toe en bak dit even mee. 
  • Doe de paksoi er bij en roerbak de groente in ca. 5 minuten mee gaar. Maak het gerecht op smaak met wat ketjap.
  • Fruit de rest van de ui en de achtergehouden rode peper in de andere lepel olie en meng dit door de gare rijst.
  • Vervang eventueel de tempé door tofu.

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van ketjap raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket. 
 

Ingrediënten over?

Tempé: bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tempé in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. 

Voedingswaarden

Energie 
545kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum