
Getty Images
Een heerlijk hoofdgerecht dat u zeker zal smaken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- Een halve pompoen
- 1 ui
- 2 theelepels kerrie
- 1 eetlepel olie
- 1/2 groentebouillontablet
- 150 gram gerookte kipfilet
- stukje prei
- nootmuskaat
- 1 bruin ciabatta brood
- 50 gram zachte geitenkaas
Voedingswaarden
Energie
515kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Was het stuk pompoen en snijd het in blokjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui met de kerrie in de olie goudgeel.
- Voeg de pompoen toe met 4 dl water en de halve bouillontablet. Breng dit aan de kook en kook de soep 20 minuten.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
- Pureer de pompoenmassa met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Roer de kipfilet er door.
- Breng de soep weer aan de kook en maak hem op smaak met preiringen, peper en wat nootmuskaat.
- Snijd het ciabattabrood in de lengte door en snijd de helften in stukken.
- Bestrijk de snijkant van het brood met de geitenkaas. Leg het brood enkele minuten onder de grill tot de kaas begint te kleuren.
- Strooi er eventueel wat tijm over.
- Geef de crostini bij de soep.
Ingrediënten over?
Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast.
Verwerk de rest van de pompoen in een pompoencurry of rooster stukken pompoen met andere groentesoorten in de oven of in een grillpan.