 
Getty Images
      
  Met heerlijk grote stukken groenten.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 groene en 1 gele paprika
- 1 kleine aubergine
- 1 kleine courgette
- 1 teentje knoflook
- 1 kipfilet
- 1 eetlepel olie
- ½ eetlepel tijm
- 150 gram tomatenblokjes zonder zout
- Peterselie, selderij of 1 bosui
Voedingswaarden
    Energie 
              
  465kcal
          
    Eiwit 
              
  25 gram
          
    Koolhydraten 
              
  65 gram
          
    Vezels 
              
  9 gram
          
    Vet 
              
  9 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  0 milligram
          Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon. Snijd de paprika’s in repen, de aubergine en de courgette in halve plakken en de knoflook in snippers.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Bak de kip in de hete olie bruin.
- Voeg alle groente toe met de tijm en de tomatenblokjes met wat sap. Smoor het geheel in 10 minuten gaar.
- Was de peterselie en knip het klein. Meng dit door de gare rijst.
- Maak de ratatouille op smaak met wat peper en geef de rijst er bij.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik: doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
