
Getty Images
Ook lekker met rucola, smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 300 gram kerstomaatjes
- 1½ eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel pesto
- 1 dunne prei of 5 bosuitjes
- 4 vellen koelverse lasagnevellen
- 150 gram vegetarische
- 10 blaadjes basilicum
Voedingswaarden
Energie
565kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1260 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Was de tomaatjes. Doe de tomaatjes in een brede schaal en schep er 1 eetlepel van de olie, de balsamico-azijn en wat peper door. Laat de tomaatjes in de hete oven in ca. 20 minuten zacht worden.
- Maak de prei of bosuitjes schoon en snijd dit in dunne ringen.
- Kook de lasagne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bak de prei of de bosuitjes in de overgebleven olie zacht.
- Bak de vegetarische reepjes even mee.
- Maak het mengsel op smaak met de pesto.
- Roer de tomaatjes goed door tot een dikke saus is ontstaan. Roer er de in reepjes geknipte basilicum door.
- Leg op borden de vellen lasagne en schep er wat van het mengsel op.
- Vouw de lasagne dicht. Garneer met de kerstomaatjessaus.
Ingrediënten over?
Verse pasta is beperkt houdbaar in de koelkast. Let daarbij op de datum op de verpakking.