Ribkarbonade met chutneysaus

Getty Images

Karbonade met mango chutney, om je vingers bij af te likken!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 4 eetlepels mango chutney

Bereiding

  • Bestrooi de karbonades met peper.
  • Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  • Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  • Neem het vlees uit de pan.
  • Fruit de sjalot in de achtergebleven margarine glazig.
  • Voeg de tomatenpuree, de chutney en ± 1 dl water toe. Warm de saus goed door.
  • Leg de karbonades in de saus en warm ze nog even door.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
 

Voedingswaarden

Energie 
270kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum