Getty Images
      
  Zo lekker kan een eenvoudige combinatie zijn.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
 - 1 kleine ui
 - 1 teentje knoflook
 - Paprikapoeder
 - 1 eetlepel olie
 - 100 gram diepvries doperwtjes
 - 2 eetlepels geraspte oude 30+ kaas
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  405kcal
          
    Eiwit 
              
  15 gram
          
    Koolhydraten 
              
  65 gram
          
    Vezels 
              
  5 gram
          
    Vet 
              
  10 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  300 milligram
          Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
 - Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
 - Fruit de ui en de knoflook met wat peper en paprikapoeder zacht in de olie.
 - Voeg de doperwtjes toe en laat ze gaar worden.
 - Bak de gare rijst even mee.
 - Roer voor het serveren de geraspte kaas door de rijst.
 
Menusuggestie
Lekker met hamlapje en koolrabi.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 hamlapjes
 - 1 eetlepels vloeibare margarine
 - 400 gram koolrabi
 
Ingrediënten over?
Geraspte kaas: bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum