
Getty Images
Schuif maar aan bij de overheerlijke rijstepot van vandaag. Een hoofdgerecht voor twee personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 eetlepels olie
- 150 - 200 gram zilvervliesrijst
- Ca. 400 ml bouillon met minder zout
- 200 gram sperziebonen
- 150 gram diepvries doperwtjes
- 1 rode paprika
- 150 gram varkenspoelet
- Tijm of oregano
Voedingswaarden
Energie
605kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein. Fruit de ui in 1 eetlepel olie glazig.
- Voeg de rijst toe en bak de rijst even mee.
- Giet er de bouillon bij en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Kook de sperziebonen met de doperwten 5 minuten in een beetje water.
- Snijd de schoongemaakte paprika in blokjes.
- Bak het vlees in de andere eetlepel olie bruin en gaar. Bak de paprikablokjes mee. Strooi er wat peper over.
- Roerbak de doperwtjes en de sperziebonen kort mee met het vlees.
- Meng het vleesmengsel door de rijst. Maak het op smaak met wat tijm of oregano.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Uien: bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.