 
Getty Images
      
  Schuif maar aan bij de overheerlijke rijstepot van vandaag. Een hoofdgerecht voor twee personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 1 ui
- 2 eetlepels olie
- 150 - 200 gram zilvervliesrijst
- Ca. 400 ml bouillon met minder zout
- 200 gram sperziebonen
- 150 gram diepvries doperwtjes
- 1 rode paprika
- 150 gram varkenspoelet
- Tijm of oregano
Voedingswaarden
    Energie 
              
  605kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  85 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  0 milligram
          Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein. Fruit de ui in 1 eetlepel olie glazig.
- Voeg de rijst toe en bak de rijst even mee.
- Giet er de bouillon bij en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Kook de sperziebonen met de doperwten 5 minuten in een beetje water.
- Snijd de schoongemaakte paprika in blokjes.
- Bak het vlees in de andere eetlepel olie bruin en gaar. Bak de paprikablokjes mee. Strooi er wat peper over.
- Roerbak de doperwtjes en de sperziebonen kort mee met het vlees.
- Meng het vleesmengsel door de rijst. Maak het op smaak met wat tijm of oregano.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Uien: bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
