 
Getty Images
      
  Een heerlijke kool met vijgen, laat het u smaken!
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- ½ rode kool of 500 gram gesneden rode kool
- 4 gedroogde vijgen
- 4 kruidnagels
- 4 jeneverbessen
- Kaneel
- Azijn
- Ca 1 eetlepel suiker
Voedingswaarden
    Energie 
              
  195kcal
          
    Eiwit 
              
  4 gram
          
    Koolhydraten 
              
  40 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  1 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  0 gram
          
    Zout 
              
  0 milligram
          Bereiding
- Maak de rode kool schoon en schaaf hem in dunne slierten.
- Verwijder van de vijgen het steeltje en snijd de vijgen in vieren.
- Breng de rode kool met de vijgen en de specerijen in weinig water aan de kook.
- Kook de kook in ca. 25 minuten gaar.
- Maak de kool op smaak met azijn en een beetje suiker.
Menusuggestie
Lekker met een karbonade en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ribkarbonades
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden groente:
		Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
		Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
