Getty Images
      
  Op deze manier wordt het vlees lekker mals.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  0-15 minuten
          Ingrediënten
- 1 limoen
 - 2 ongepaneerde varkensschnitzels
 - 1½ eetlepel vloeibare margarine
 - 1 theelepel maïzena
 - 3 takjes peterselie
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  215kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  4 gram
          
    Vezels 
              
  1 gram
          
    Vet 
              
  9 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  1 gram
          
    Zout 
              
  200 milligram
          Bereiding
- Boen de limoen schoon en rasp een gedeelte van de schil. Pers de limoen uit.
 - Bestrooi de schnitzels met peper.
 - Bak het vlees in 6 minuten in de margarine gaar en bruin.
 - Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
 - Meng de maïzena met 100 ml water aan, giet het met de geraspte schil en het sap van de limoen in de pan en roer het aanbaksel los.
 - Breng de jus even aan de kook.
 - Was de peterselie en knip het klein.
 - Leg het vlees in de jus en strooi de peterselie er over.
 
Menusuggestie
Lekker met snijboontjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijboontjes
 - 6 aardappelen
 
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Peterselie: wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum