Spinazie-aardappelgratin

Getty Images

Laat de oven het werk doen!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 400 gram diepvriesspinazie
  • 2 bosuitjes
  • 1 ei
  • Nootmuskaat
  • 50 gram walnoten
  • ± 400 gram voorgekookte aardappelpartjes of -plakjes
  • 1 volkorenbeschuit of 2 eetlepels paneermeel
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Laat de spinazie ontdooien.
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  3. Klop het ei los en roer het met de ringen bosui, peper en nootmuskaat door de spinazie.
  4. Hak de walnoten grof.
  5. Warm de oven voor op 175° C.
  6. Schik in een ovenvaste schaal de helft van de aardappelpartjes en daarop de spinazie. Strooi de walnoten er over en verdeel de rest van de aardappelpartjes erop.
  7. Maak de beschuit fijn en meng er de geraspte kaas door. Strooi dit over de aardappelen.
  8. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 40 minuten heet worden en bruin kleuren.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
 

Voedingswaarden

Energie 
520kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum