 
Getty Images
      
  Dit stoofpotje hoeft niet uren te stoven. Het is snel klaar en makkelijk te bereiden.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 250 gram kleine champignons
- 8 kerstomaatjes
- 200 gram hamlap
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 500 gram krielaardappeltjes
- ¼ bouillontablet met minder zout
- Tijm
- 400 gram snijbonen
Voedingswaarden
    Energie 
              
  480kcal
          
    Eiwit 
              
  45 gram
          
    Koolhydraten 
              
  45 gram
          
    Vezels 
              
  15 gram
          
    Vet 
              
  10 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  0 milligram
          Bereiding
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Bak het vlees in de margarine bruin. Voeg de krieltjes toe en bak ze een paar minuten mee.
- Voeg 200 ml water met het stukje bouillontablet toe met de champignons en wat tijm. Stoof het geheel in 10-15 minuten gaar.
- Warm de laatste paar minuten de tomaatjes mee.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten of snippers. Kook de snijbonen in weinig water gaar en geef ze bij het stoofpotje.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Kerstomaatjes: bewaar kerstomaatjes op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen de tomaatjes uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
