
Getty Images
Dit stoofpotje hoeft niet uren te stoven. Het is snel klaar en makkelijk te bereiden.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 250 gram kleine champignons
- 8 kerstomaatjes
- 200 gram hamlap
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 500 gram krielaardappeltjes
- ¼ bouillontablet met minder zout
- Tijm
- 400 gram snijbonen
Voedingswaarden
Energie
480kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Bak het vlees in de margarine bruin. Voeg de krieltjes toe en bak ze een paar minuten mee.
- Voeg 200 ml water met het stukje bouillontablet toe met de champignons en wat tijm. Stoof het geheel in 10-15 minuten gaar.
- Warm de laatste paar minuten de tomaatjes mee.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten of snippers. Kook de snijbonen in weinig water gaar en geef ze bij het stoofpotje.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Kerstomaatjes: bewaar kerstomaatjes op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen de tomaatjes uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.