
Getty Images
Heerlijke pasta in minder dan 30 minuten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren tagliatelle of andere volkoren pasta
- 100 gram gegrilde paprika, koelvak
- 1 blikje sardines naturel
- 100 gram tomatenblokjes zonder zout
- 1 eetlepel kookroom light
- 4 ansjovisfilets (blikje)
- 8 blaadjes basilicum
- 5 olijven
Voedingswaarden
Energie
405kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
7 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1990 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de gegrilde paprika in stukken.
- Verwijder van de sardientjes de graat.
- Doe de sardientjes met de paprika, de tomatenblokjes en de room in de keukenmachine en pureer het.
- Verwarm de puree al roerend. Voeg een paar lepels kookvocht van de pasta toe.
- Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
- Knip de basilicum klein.
- Roer de ansjovis, de basilicum en de in plakjes gesneden olijven door de saus.
- Maak de saus op smaak met peper.
- Verdeel de uitgelekte tagliatelle over 2 borden en schep de saus er op.
Menusuggestie
Lekker met een courgettesalade
Hiervoor heb je nodig...
- 1 kleine courgette
- 1 eetlepel bieslook
- azijn
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik: Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus.
Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.