Tostada met driebonensalade

Getty Images

Topper voor elk seizoen

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • 1 kleine pot witte bonen
  • 1 kleine pot bruine bonen
  • 1 bosuitje
  • 2 vleestomaten
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olie
  • 8 blaadjes basilicum
  • 2 wraptortilla's

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in drieën.
  2. Kook de sperziebonen in weinig water beetgaar.
  3. Laat de witte en bruine bonen goed uitlekken.
  4. Was het bosuitje en de tomaten.
  5. Snijd het bosuitje in smalle ringen.
  6. Verwijder van de tomaten het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  7. Hak de olijven grof.
  8. Snijd de basilicum klein.
  9. Maak een sausje van het citroensap, de olie, de basilicum en peper.
  10. Meng de sperziebonen en blokjes tomaat met de witte en bruine bonen en schep het sausje, de ringetjes bosui en de olijven er door.
  11. Laat dit op een koele plaats een half uur staan om de smaken te laten intrekken.
  12. Bak de tortilla’s in een droge koekenpan knapperig en leg ze op borden.
  13. Schep de salade erin.

Voedingswaarden

Energie 
665kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
85 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum