Getty Images
Een vleugje zonneschijn tijdens deze koude dagen met de venkel-citrussalade van vandaag. Een gerecht geschikt voor twee personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met stukjes varkensfilet en gekookte aardappelen.
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 1 (rode) grapefruit
- 2 eetlepels sojasaus of ketjap
- 2 zongedroogde tomaatjes
- 2 venkelknollen
Bereiding
- Schil de sinaasappel en de grapefruit dik en snijd de parten uit de vliezen.
- Halveer de grapefruitpartjes.
- Vang het sap op en maak er met de sojasaus een dressing van.
- Snijd de tomaatjes in stukjes.
- Maak de venkel schoon en schaaf of snijd de knollen in dunne plakken.
- Leg de venkel, het fruit en de stukjes tomaat in een schaal en druppel de dressing er over.
- Garneer eventueel met wat klein geknipt venkelgroen.
Voedingswaarden per persoon
| Recept | Menu | |
|---|---|---|
| Energie | 125 kcal | 455 kcal |
| Eiwit | 4 gram | 30 gram |
| Koolhydraten | 15 gram | 40 gram |
| Vet | 3 gram | 15 gram |
| Verzadigd vet | 0 gram | 2 gram |
| Vezels | 8 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum