Vier op de tien eet ‘s avonds brood

Uitslag op de stelling 'Ik eet 's avonds brood'

Wanneer eet u brood?
Getty Images

Een broodmaaltijd in de avond is helemaal zo gek nog niet. Vier op de tien lezers van Plus Magazine eet ‘s avonds brood, zo bleek uit een peiling waar meer dan 1500 mensen op reageerden.

De meeste mensen eten ‘s avonds warm, maar toch blijkt een vrij groot aandeel van de bezoekers van plusonline.nl de dag af te sluiten met een broodmaaltijd. 39 procent van de 1515 mensen die reageerden, vulden dit in op de stelling 'Ik eet 's avonds brood'.

Sinds het pensioen

Vaak gebruiken mensen in de middag of juist in de avond een broodmaaltijd omdat ze het tijdens hun werkzame leven ook zo deden. Bij pensionering wisselen ze soms van gewoonte. Frans Roos schrijft: ‘Toen ik nog werkte, aten we ‘s avonds altijd warm. Nu wij beiden uit het arbeidsproces zijn, eten we altijd ‘s middags warm. Mijn vrouw maakt vrijwel elke dag een koolhydraatarme maaltijd klaar.’

Ook zijn er mensen die hun tijd ‘s avonds liever niet besteden aan koken of afwassen. ‘Wij zijn gepensioneerden en vinden het fijn om 's middags warm te eten! Dan hoef ik 's avonds niet in de keuken te staan. Vanaf een uur of vijf is het wel leuk op de TV ook met een bord met een broodje er op’, aldus A van Akkeren.

Alleenstaand

Alleen voor jezelf koken, dat vindt niet iedereen prettig, Reden dan sommige andere mensen aan het einde van de dag een boterham smeren. Dick de Bruin schrijft bijvoorbeeld: ‘Als alleenstaande doe ik ‘s morgens huishoudwerk of ik doe de boodschappen, Daardoor kan ik ‘s middags wandelen of fietsen. Een boterham is vlugger klaar dan een warme maaltijd.’

Is het gezonder?

De vraag is of brood in de avond gezonder is. Een lezer met diabetes kreeg bijvoorbeeld het advies om ‘s middags warm te eten van de diëtiste en de diabetesverpleegkundige. Een lezer kreeg het advies van de cardioloog om 's middags warm te eten. Veel lezers denken dat de vertering beter gaat, als je ’s middags warm eet. Hoe zit dat? Die vraag is dus nog niet beantwoord, een leuk onderwerp voor de redactie van Plus Magazine.

Tenslotte nog een paar opmerkelijke reacties: sommige mensen eten tussen de middag warm sinds ze zonnepanelen hebben. Dan schijnt de zon vaker en werkt de inductiekookplaat op zonne-energie.

Auteur