Zoete aardappelstamppot met tempé

Getty Images

Een heerlijk stamppotrecept met wortel en sesamzaad om je vingers bij af te likken.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappelen
  • 1 grote ui
  • 400 gram winterwortelen
  • 150 gram tempé
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • mespunt kaneel of piment
  • 3 theelepels sesamzaad
  • 100 ml groentebouillon met minder zout

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. 
  2. Pel de ui en snijd hem klein. 
  3. Schrap de wortelen en snijd ze in plakken. 
  4. Kook de aardappelen met de groente in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  5. Snijd de tempé in smalle repen.
  6. Verwarm de margarine en bak hierin de tempé bruin. 
  7. Pers het teentje knoflook er boven uit en strooi er wat kaneel of piment over. 
  8. Bak de laatste minuut het sesamzaad mee.
  9. Giet de aardappelen met de groente af. Stamp het wat kleiner. 
  10. Voeg de hete bouillon toe en roer alles door elkaar. 
  11. Schep de tempé er op.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden

Energie 
500kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
400 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum